• Specialist in hydrauliek
  • Maatwerk en service in eigen beheer
  • Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
24/06/2022

Welke factoren spelen een rol binnen het hydraulisch systeem?

Binnen iedere toepassing van een hydraulische installatie zijn er factoren die bepalen hoe de installatie er uiteindelijk uit komt te zien.

Situatieschets

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat het uiteindelijke doel moet zijn. Wat moet de installatie kunnen? Moet er iets worden verplaatst? Wordt er iets aangedreven? Hoe snel moet dit gaan? Hoeveel kracht is er voor nodig? Enzovoort. Ofwel: maak situatieschets met de belangrijkste eigenschappen en het doel van het hydraulisch systeem.

Technische factoren

Als er een situatieschets is gemaakt kan er meer richting de techniek worden gekeken. Dat wil zeggen: de eigenschappen waar de componenten aan moeten voldoen. Om een hydraulisch systeem te maken is er vermogen nodig. Hoeveel vermogen is er beschikbaar, en hoeveel ruimte is er om dit eventueel in te bouwen?

Om hydraulisch kracht te kunnen genereren is er hydraulische flow en druk nodig. Hoeveel liter per minuut moet de hydrauliekpomp kunnen leveren? En bij welke druk? De combinatie van die twee bepaalt hoeveel hydraulisch vermogen er kan worden gegenereerd.

Druk

In normale toepassingen wordt doorgaans gewerkt met drukken van 50 tot maximaal 250 bar. Hogere drukken worden toegepast in installaties waar er meer kracht nodig is en de mogelijkheid om bijvoorbeeld grotere cilinders te monteren ontbreekt. We spreken in dit geval over middendruk of hogedruk: respectievelijk 250 – 350 bar of méér dan 420 bar. Drukbereik 420 bar en hoger wordt veel toegepast in grondverzet- en bouwmachines, waar vaak compact bouw gewenst is en dus de mogelijkheid ontbreekt grote cilinders te monteren.

Meer Kennisbank

Service en Support

Contact

Service en Support

Maatwerk

Hydrauliek is onze specialiteit. Van snelle levering van standaard producten uit voorraad tot specialistisch ontwerp, engineering, productie en assemblage van maatwerk.

Lees meer over maatwerk

Adres
Hytres CV

Innovatieweg 15

7007 CD Doetinchem

Klantenservice
Hytres staat voor u klaar om u vooruit te helpen! Voor advies of vragen over onze producten, kunt u contact opnemen met onze klantenservice:

Telefoon: +31 314 390 540

webshop@hytres.com

Of neem een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Uitgelichte producten

Wij helpen de volgende sectoren vooruit

Kennisbank

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze maandelijks.
hytres arrow
×

Het artikel is toegevoegd aan uw winkelwagen

product titel

1 stuk(s)
Prijs