• Specialist in hydrauliek
  • Maatwerk en service in eigen beheer
  • Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
01/06/2022

Waar wordt hydrauliek gebruikt?

Hydrauliek is veelzijdig en wordt vooral toegepast in mobiele systemen, denk hierbij aan graafmachines, bulldozers en vorkheftrucks.

Wat is hydrauliek?

Hydrauliek is het aandrijven van een machine of installatie door middel van een vloeistof; meestal hydrauliekolie. Hydrauliekolie is een onmisbaar onderdeel. In elke hydraulische installatie zorgt de hydrauliekolie in eerste instantie voor het transporteren van energie. Het hart van een hydrauliek systeem is de pomp. De pomp brengt de hydraulische volumestroom vloeistof in gang en brengt deze onder druk. Hierdoor kan onder (hoge) druk een hydraulisch systeem in beweging worden gezet. Bij een hydraulische cilinder bijvoorbeeld wordt de druk van de olie omgezet in een rechtlijnige – duwende of trekkende – beweging. Omdat olie niet samendrukbaar is kan een hydraulische cilinder lineair in beweging worden gezet en een functie van een werktuig bedienen. Hydromotoren worden gebruikt om een roterende aandrijving te verkrijgen. Verreweg de meeste hydromotoren hebben een constant slagvolume.

Waar wordt hydrauliek toegepast?

Naast mobile toepassingen wordt Hydrauliek in industriële systemen (windturbines, aandrijvingen van grote lieren, bruggen en sluizen) toegepast. Doorgaans wordt een oliedruk gebruikt van 50 tot meer dan 250 bar, maar werkdrukken tot 400 bar zijn geen uitzondering. Sectoren waar hydrauliek veel wordt toegepast:

Meer Kennisbank

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze maandelijks.
hytres arrow
×

Het artikel is toegevoegd aan uw winkelwagen

product titel

1 stuk(s)
Prijs